à paris

une libraire mignon

Kategori: Allmänt

En gullig bokaffär. Gårkvällen slutade på bästa sätt igår efter att ha pratat med mamma i telefon, ätit chokladhavreflarn och kollat ett avsnitt av min och Mimmis nya favoritserie Made in Chelsea. Har fått en sån jäkla crush på Hugo så det är inte sant. Idag har jag pluggat, ätit panini, gått i skolan och handlat mat. Ibland blir det inte mer spännande än så!

rattraper

Kategori: Allmänt

Komma ikapp. Hann inte skriva igår så får ta igen lite nu. I måndags blev vi kvar på middag hos Elin och hon lagade supergod spaghetti bolognese. Efteråt kilade vi ner till boulangeriet och köpte macarons! Igår efter skolan var jag och fikade med Mimmi, Olivia som är här i två veckor och Johanna från klassen. Olivia hängde med hem till oss sen för lite middag och myshäng. Idag har jag köpt nya skor (åh!) och haft mina första "conferences". Det är som föreläsningar och den första om poesi & sång var helt okej. Den andra om Paris däremot - jag och Elin höll på att dö av tristess och fattade ingenting. Istället mötte vi upp Mimmi och Olivia och åt frozen yoghurt med jordgubbar & browniebitar. Känns som även verkligheten kommit ikapp en och jag är dödstrött. Vill bara äta nutella och sova i ett dygn...

un mois plus tard

Kategori: Allmänt

En månad senare. Tiden går så himla fort! Eftersom jag börjat halv ett varje dag senaste tiden har vi liksom blandat helg och vardag. Känner att jag börjar sakna rutiner lite men blir nog mer ordning nu när mina andra lektioner drar igång! Gårkvällen började väldigt mysigt med drinkar på en restaurang med August och Jakob. Jag & Mimmi drack Cosmos och sen gick vi vidare och kollade lite på matchen som Paris vann! Alltså Zlatan och Beckham, kan inte bli bättre. Sen spårade allt ur litegrann... Just nu sitter vi hemma hos Elin och myser bland fina blommor som hon köpt på en marknad i helgen.

la quatrième semaine

Kategori: Allmänt

Det här är typ världens finaste tak, så det förtjänar att ses igen.
 
Här stod jag och hängde utanför amerikanska kyrkan.
 
När jag var ute och sprang i Jardin du Luxembourg.
 
Lyxade till det med tomat och mozarella.
 
Vi åkte skridskor och jag såg ut som Bambi på hal is.
 
Cappuccino och muffins med äpple och kanel.

hiver et patinage

Kategori: Allmänt

Vinter och skridskoåkning. Tydligen har vädergudarna bestämt sig för att det ska vara vinter här i Paris... Men istället för att deppa ihop totalt bestämde vi oss för att göra det bästa av årstiden och åka skridskor utanför Hotel de Ville. Så himla mysigt! Efteråt blev det fika på Le Pain Quotidien och nu har vi pre-party till One Direction (ehe)... Ikväll ska vi träffa August och hans vän och ta ett glas.
 

petite porte rouge

Kategori: Allmänt

Little Red Door. Igår var vi på mysigaste baren hittills, som ligger gömd bakom en liten röd dörr i Marais. Vill garanterat gå dit igen! Drack goda drinkar och spanade på folk innan vi gick vidare till Le Pompon en stund. Det är verkligen svinkallt i Paris just nu så man vill knappt gå utanför dörren. Idag är det jobb & plugg som gäller tyvärr...

jouer aux cartes

Kategori: Allmänt

Spela kort. Hade superkul igårkväll som ni säker såg på bilderna! Såg bland annat Benny Benassi och Alex Gaudino. Jag & Mimmi drog vid halv ett, blev en crêpe sucre och lite Oz på det och sen somnade vi så sött. Imorse blev det bakisbrunch och efter skolan hängde jag med en tjej från klassen. Mötte sen upp Mimmi vid Les Halles och suktade efter i princip allt inne på New Look. Nu sitter vi och dricker vin och spelar kort och senare ikväll ska vi träffa Valerie för lite barhäng!

soirée fg

Kategori: Allmänt

 
 
 

grand palais

Kategori: Allmänt

Grand Palais. Har precis ätit världens godaste rågbröd och nu ligger jag i sängen och kollar på How I met your mother. Vid åtta kommer Elin över för lite vin och sen ska vi möta upp Helena och hennes vänner vid Grand Palais. Ikväll görs nämligen slottet om till en enorm nattklubb och massa kända (och mindre kända haha) DJ:s ska spela. Tur att man börjar halv ett imorgon för ikväll ska vi ha så jäkla kul!

on y va

Kategori: Allmänt

Dags att gå. Har precis ätit en fancy pasta rouge till lunch med bästa roomie och nu ska jag iväg till skolan! Ikväll har vi superroliga planer som ni ska få höra om senare.

un jour de congé

Kategori: Allmänt

En ledig dag. Fonetiken börjar inte förrän om två veckor så idag har jag haft en ledig dag och bara chillat galet. Tog sovmorgon och sen åkte vi hem till Elin där de andra två pluggade/jobbade i några timmar. Jag stack ut och sprang i Jardin du Luxembourg och sen gick vi och köpte take away lunch. Nu på kvällen har vi haft svensk middag med vår supersöta finlandssvenska granne Janina. Lagade köttbullar, potatismos & lingon och åt Marabou till efterrätt, så gott!

soleil et gazouillement

Kategori: Allmänt

Sol och fågelkvitter. Ännu en dag med fint väder, så glad! På förmiddagen åkte jag och Mimmi till amerikanska och danska kyrkan för att leta lite jobbannonser. Blev lunch ute på ett random ställe och sen åkte jag till skolan. Bussresan hem över Seine är alltid lika underbar och jag mötte Elin & Mimmi för en crêpe (med nutella!) innan de åkte en sväng till Marais. Jag gick hem och bara chillade istället. Har läst SOLO, målat naglarna och kollat Vampire diaries - så skönt med lite ensamtid ibland!

galeries lafayette

Kategori: Allmänt

Galeries Lafayette. Idag hade jag mitt "fonetiktest" klockan elva. Fick köa i tjugo minuter för att prata med en tant och reptera typ åtta meningar. Efter det placerade hon mig i en klass och jag fick önska tid så valde att ha dessa lektioner mellan 10.30-11.30. Då har jag drygt en timmes lunch innan min vanliga franska börjar vilket blir perfekt! Hur som helst - efter testet mötte jag upp Elin och käkade panini i Jardin du Luxembourg och sen vart det skola till tre. Mötte upp Mimmi och gjorde en liten utflykt till Galeries Lafayette som bara ligger tio minuter från oss. Så fint så man dör.
 

la troisième semaine

Kategori: Allmänt

Typ det enda jag köpt här som inte varit mat, en t-shirt från Marc.
 
Vår mest svenska middag hittills: sill och potaits.
 
Supersöt leksaksaffär på väg till skolan.
 
Latinkvarteren.
 
Elin och Mimmi prickar in alla tre: pariserhjulet, obelisken och Eiffeltornet.

le jour restaurant

Kategori: Allmänt

Restaurangdagen. Dagen började med en springrunda för min del. Helt underbart med tomma gator och knappt några människor! Vid ett gick vi över till en lägenhet mittemot för att hjälpa till och fixa i ordning. Detta datum får nämligen vem som helst öppna sin egen restaurang så vi sålde baguetter med bland annat chorizo & brie och chèvre & päron, cupcakes, chokladtårta, vin och öl. Det kom massa folk men efter ett tag lämnade vi skutan och gick och åt crêpes med alla svennar och Helena. Ikväll blir det lyxmiddag (kött!) och filmmys hemma - ska bli så skönt att äntligen ta det lugnt.

marché aux puces

Kategori: Allmänt

Loppmarknad. På lördagen gick vi lite ärenden inför restaurangdagen och mötte sen upp Elin för att åka till en gigantisk marknad i utkanten av Paris. Det var kanske inte precis som vi tänkt oss men solen sken och jag hade jättetrevligt. Åt världens godaste panini med kycklingcurry där och sen åkte vi hem och jag pluggade en stund. På kvällen var det Mellokväll och middag med vårt lilla svennegäng!

vendredi soir

Kategori: Allmänt

Fredagkvällen. Vårt internet försvann igår så har inte kunnat uppdatera men det får bli så att alla inlägg kommer lite på samma gång idag. Hade en så bra kväll på La Perle i fredags med Mimmi, Elin, Emma, Fredrika, Helena och två av hennes franska kompisar. Vi satt på uteserveringen och drack vin och sen tog fyra av oss en taxi till La Pompon som ligger jättenära oss. Det var så jäkla svettigt därinne men vi dansade till Niggas in Paris och av en slump träffade jag Georgia från min klass så jag hade väldigt kul! Efter det blev det cheeseburgare och sängen...

le vieux campeur

Kategori: Allmänt

Den gamle camparen. Jag vaknade på fel sida och dagen började pissdåligt. Som tur var vände det! Skolan var roligare idag och efteråt köpte jag en crepe till lunch och började gå mot bussen. Då plötsligt kände jag igen affären Le vieux campeur och insåg att jag hamnat i exakt samma kvarter som vi bodde i när jag var i Paris med familjen 2008. Helt sjuk deja vu! Sen gick jag för att köpa mina kursböcker och träffade på tre klasskompisar. Tog sällskap med dem till sekreteriatet för att hämta ut den sista boken och de är verkligen så trevliga. Idag har solen skinit och jag har till och med hört fåglar kvittra!
 

nouvelle école

Kategori: Allmänt

Ny skola. Tänkte berätta om igår! Det var min första skoldag och såklart råkade jag gå vilse och komma väldigt mycket försent. Själva lokalen där jag har mina franskalektioner är verkligen fin men har förfallit plus att det är någon slags renovering/byggarbetsplats igång utanför… Jag har några svenskar i min klass, annars är det folk från hela världen vilket känns roligt! Efter skolan igår åkte jag hem till Elin & Mimmi, pluggade och åt pain chocolat.  Sen mötte vi upp Valerie och efter mycket om och men blev det middag och sen gick vi ut och dansade en stund. Inte ultimat på alla hjärtans dag dock, haha…
 

deux belles filles

Kategori: Allmänt

Två snygga tjejer. Vaknade upp lite nervös för idag skulle jag få mailet om vilken klass jag hamnat i. Hamnade inte i samma klass som Elin och mina franskalektioner kommer vara måndag, tisdag, torsdag och fredag 12.30-15.00. Kommer ha fler lektioner (fonetik osv.) men dessa är inte bestämda än. Vet verkligen inte om det känns bra eller inte, det får vi helt enkelt se imorgon! Hur som helst - dagen idag började med att jag och Mimmi tog en riktigt nice springrunda. Utsikt över både Louvren och Eiffeltornet! Käkade sen lunch och mötte upp Elin för lite shopping på Marc Jacobs och crêpes. Just nu jobbar Mimmi och jag håller på att tvätta vår första tvätt, håll alla tummar...

café suédois

Kategori: Allmänt

Svenska caféet. Igår landade Elin i Paris, vår tredje musketör är alltså tillbaka! Det var vi väldigt glada för och dessutom var det fettisdagen så vi firade med underbara hemmagjorda semlor och bryggkaffe. Sen åkte vi hem till Elins lägenhet och hade pizzakväll, kollade töntiga youtube-klipp och bara myste. Att sen ta bussen hem och se alla glittrande ljus spegla sig i floden var nästan lite magiskt!

entraîner dans la ville

Kategori: Allmänt

Att träna i stan. Är inte det lättaste märkte vi idag... Gick upp tidigt imorse, drog på oss träningskläderna och sprang ner mot Jardin des Tuileries. Trodde vi. Vi kom ner till Seine som vanligt men lyckades aldrig hitta parkjävlen (däremot hittade vi "lover's bridge" med alla söta hänglås). Blev en hel timmes träning där vi mest försökte lokalisera oss och undvika att springa på alla gåendes på trottoarerna. Hahaha. Men nu kan vi hur som helst äta massa semlor med gott samvete!
 

montmartre

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
 

grands dépensiers

Kategori: Allmänt

Storhandlarna. Idag har vi varit och köpt massa mat. Börjar tycka att det är ganska roligt med matlagning faktiskt, och ikväll blir det lax! Igår fick vi låna en dammsugare av våra grannar och städade hela lägenheten. Lite senare under kvällen hade vi les danois på besök och drack lite vin. Idag kom F & co och fixade vår dusch. Ni kan inte förstå hur lycklig jag är nu och det ser jättefint ut! Nu ska vi ta oss i kragen och ta bussen till Montmartre och Sacre Coeur.

la deuxième semaine

Kategori: Allmänt

Vi hittade världens sötaste inredningsbutik där vi ville köpa allt.
 
Vi ville köpa allt här också.
 
Mimmi på IKEA.
 
Såhär färgglatt blev vårt vardagsrum sen.
 
När vi åt middag med Helena.
 
Rullade hem efter profiteroles och crème brulée.
 
Danska August och en kort fransos som tydligen är en känd skådespelare.

fatigué

Kategori: Allmänt

Trötter. Igårkväll var vi bjudna på middag hos våra nyfunna danska vänner, det var väldigt trevligt och gott (och gratis hehe). Efter det blev det virrande mellan barer och långa köer innan vi till slut hamnade på en very parisian bar där alla kände alla (utom vi då) och sjöng med i gamla franska sånger. Jag var inte riktigt i party mood men Mimmi hade väldigt kul! Somnade vid halv sju och sov till tre... Sen gjorde vi american pancakes och kollade Mello från igår, så mysigt!

matin endormi

Kategori: Allmänt

Sovmorgon. Vi hade en så fin kväll igår! Vid halv åtta mötte vi upp Helena i Montparnasse och åt middag på ett jättemysigt ställe. Hon visade oss runt bland alla kända restauranger på boulevarden och sen åt vi efterrätt på Rotonde där Matisse, Dali och Hemingway brukade hänga. Lite Midnight in Paris över det hela! Vi fick även komma över en stund till deras fina lägenhet. Idag väntar lunch med Valerie och förhoppningsvis ett besök av F...

très suédois

Kategori: Allmänt

Väldigt svenskt. Idag ställde vi klockan lite tidigare än vanligt och begav oss ut i Paris förorter. Herregud vad vi virrade runt och gick vilse och åkte fram och tillbaka. När vi äntligen såg den blågula byggnaden var jag nära att börja gråta av glädje. Shoppingen gick fort, lunchen var billig, efterrätten supergod och resan hem gick mycket smidigare. Nu har vi monterat ihop en ny fin klädställning och vattnat vår krukväxt som jag verkligen tycker lyser upp vårt lilla hem. Ikväll ska vi möta upp en vän till mig och äta middag!

touristes mais oui

Kategori: Allmänt

Jag vid Eiffeltornet.
 
Mimmi vid Triumfbågen.
 
Hotel de Ville.
 
Notre Dame.
 
Ljuskrona inne i Notre Dame.
 
Notre Dame igen.
 
Karusell framför Hotel de Ville.
 
Finaste Mimmi vid Eiffeltornet.

soirée réussie

Kategori: Allmänt

Lyckad kväll! Hanna hade tipsat om en australiensk bar som ligger typ två minuter från där vi bor och trots att det var väldigt blandat folk hade vi skitkul, snurrade på lyckohjulet och dansade till tre på morgonen. Träffade även två danskar där som var jättetrevliga. Idag har vi varit såna jäkla chillare men ändå gjort en utflykt till Marais och Polaine - Paris motsvarighet till Gateau. Köpte surdegsbröd och myste runt bland alla söta vintagebutiker. Imorgon är en stor dag, vi ska nämligen till IKEA!!!
 

petit samedi

Kategori: Allmänt

Lillördag. Vi dricker vin som smakar skaldjur (men som kostade mindre än 2 euro), spelar kort och sjunger med till gamla sommarplågor. Ha en bra kväll nu!

vacances

Kategori: Allmänt

Semester. Fast ändå inte, det känns lite udda att vara här utan att ha skola eller jobb att gå till men nästa vecka drar det igång. Bilder från vårt turistande kommer snarast! Igår lagade vi supergoda tacowraps till middag och idag tog vi världens sovmorgon, sen har vi bunkrat upp med mat inför resten av veckan, tagit en kaffe på Starbucks och kollat på Water for Elephants. Ikväll ska vi gå ut, hoppas på att lillördagarna här är lika roliga som hemma!

le mauvais temps

Kategori: Allmänt

Dåligt väder. Jag vill ha sol, inte grått och duggregn, tack. Maten igår blev så lyckad att jag och Mimmi gjorde en segerdans, åt oss proppmätta och kollade tre avsnitt av Girls. Imorse kom till slut F (saker går inte så fort här) och fixade vår värmeapparat så det ska vi fira med en ordentlig vädring snarast. Dagens planer är svenska kyrkan, Notre Dame och att lära oss hela texten till Ansiktets nya låt!
 

souci de téléphone

Kategori: Allmänt

Mobilbekymmer. Började denna morgon med lite mysig supportchatt med Tele2. Mitt SIM-kortsbyte krånglar något sjukt så jag har fortfarande inte något nummer som jag kan nås på. Hur som helst - denna vecka har vi bestämt oss för att turista ordentligt och se mer av vår nya stad. Sagt och gjort begav vi oss till Eiffeltornet (där Mimmi utbrast "satfläsk vad stort det är!" och köpte en nyckelring) och därefter Triumfbågen och Champs Élysées. Vi lyxade till det med lunch ute och en mysig fika på Starbucks. Ikväll ska vi försöka laga korv stroganoff till middag!

la première semaine

Kategori: Allmänt

Fika på PAUL, tarte framboise och cappuccino.
 
Mimmi och Elin framför Louvren.
 
Vi hittade svenska ambassaden.
 
Utanför riktiga Sorbonne.
 
Middag på restaurang vid Pantheon.
 
Mimmi och jag på powerwalk vid Seine.
 
Point Alexandre III i väntan på bussen.

dimanche enfin

Kategori: Allmänt

Äntligen söndag. Efter en hektisk vecka har vi fått vår första sovmorgon och den satt bra. Gårkvällen blev väl minst sagt en överraskning, men något vi definitivt kommer kunna skratta åt i framtiden! Emma och Fredrika kom över till oss och myste, sedan hälsade vi på i lägenheten under där alla rökte inomhus och pratade italienska. Vi drack vin ur plastglas och förfärade oss över grön eyeliner. Kvällen bjöd sen på oväntad gaybar, Mojitos med alldeles för mycket socker och oändligt långa köer som vi inte orkade stå i. Idag har vi haft mysfrukost och kollat Melodifestivalen!

saint germain

Kategori: Allmänt

Saint germain. På bilden ser ni Mimmi och Monsieur En Retard gåendes över den lilla söta innergården. Det är nästan så man blir lite tårögd! Vi är tillbaka från vår tur till Place de Clichy, där även solen tittade fram. Överlämnandet av presenterna gick bra och vi slog ner Oven inom oss och köpte varsin crepe lagom till att det började hagla (?). Vi väntar fortfarande på att F (vår hyresvärd) ska komma och ikväll ska vi faktiskt få mer besök av två tjejer hemifrån som också flyttat till Paris i veckan. Vi ska dricka vin och har även blivit bjudna ner till italienarna så vi funderar på att titta förbi! Nu ska vi ta oss i kragen och gå och hälsa på alla söta grannar.
 

déjà vu

Kategori: Allmänt

Flashback. Idag gjorde vi ett nytt försök med Monsieur En Retard från igår och efter bara en kvarts (!) väntan kom han och visade oss runt. Lägenheten ligger precis där jag bodde när jag senast var i Paris, alltså väldigt mysiga kvarter! Efter det åkte vi hem och lagade lunch. Nu ska vi strax förbi familjen vi bodde hos de första dagarna och lämna nycklarna & lite presenter. Senare idag kommer vår hyresvärd förbi och ska förhoppningsvis fixa vår värmeapparat som inte fungerar!

tous ces appartements

Kategori: Allmänt

Alla dessa lägenheter. Alltså man blir knäpp! Hittills på vår jakt (och som idag, Elins jakt) på boende har vi bland annat fått uppleva en dusch i köket, sviktande golv och en toalett med tvättmaskin ovanför (som dessutom hade madrasserad undersida för att man inte skulle slå i huvudet så hårt). Denna dag började hur som helst med en supermysig brunch på Elins hotell och sen följde vi med på visning vid Goncorde. Fikade på Paul  och traskade sen vidare utan Elin som skulle åka till flygplatsen & tillbaka till Stockholm. Planerat var en visning i 6 arr, men ingen dök upp så jag och Mimmi åkte hem igen. Lagade ravioli till middag och jag har nu försökt skura bort möglet i duschen. Precis lika underbart som det låter! Nu ska vi slappa framför någon film, fullbokad dag imorgon med...