à paris

joyeuses pâques

Kategori: Allmänt

Glad påsk! Igår gjorde jag en liten utflykt till Svenska affären här i Paris för att ladda upp inför ikväll då jag och Elin ska fira påsk. Är så taggad! Senare på kvällen träffade jag svennegänget för en sista drink på Buddha Bar som var en riktigt nice lokal. Idag åker nämligen Emma och Fredrika vidare till La Rochelle, kommer sakna dem! Imorse blev jag väckt av att Mimmi och hennes familj kom och plingade på (hade helt glömt ställa om till sommartid)... Vi åt frulle och åkte sen till marknaden i Bastille och vidare till Eiffeltornet. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen möta upp Elin på Ile de la Cité!
 

vingt ans

Kategori: Allmänt

Tjugo år. Igår var en väldigt viktig dag, nämligen Fredrikas födelsedag! Vi hade planerat en liten överraskningsfika så efter skolan mötte jag upp Elin på Ladurée. Sen kom Emma & födelsedagsbarnet och vi drack champagne, skålade & åt macarons! På kvällen möttes vi igen på en mysig restaurang där alla åt pilgrimsmusslor och efter det åkte vi hem till oss (dit även Mimmi hade kommit!) och hade bästa förfesten. Sedan blev det klubbrunda och åka taxi längs Champs-Elysées, från Chacha Club till La Villa, för att avsluta kvällen med att se Bob Sinclair på Queen! En crepe på det och vi somnade så sött.
 
 
 
 

colette

Kategori: Allmänt

Colette. Igår blev en lugn hemmakväll vilket var precis vad jag kände för. Efter skolan idag mötte jag upp Mimmi som även hade med sig Emma och Fredrika och vi gick till Colette (där vi hittade den här söta kycklingen) och Ladurée. Nu ska vi strax äta middag och ikväll kommer Mimmis familj som hon ska åka och möta upp. Själv ska jag ta bussen över bron och för-fira Fredrika lite fram till tolvslaget!
 

musée d'orsay

Kategori: Allmänt

Musée d'Orsay. Igår efter skolan mötte jag upp Mimmi, Emma & Fredrika för att kolla på fina tavlor av Monet och så. När museet stängde gick vi till ett litet brasserie och åt efterrätter och där fick vi även sällskap av Elin en stund! Sen skyndade vi oss hem, slängde i oss lite pastapesto och åkte till Marais för barhäng med två av Mimmis kompisar som även gått i samma skola som mig. Avslutade kvällen med vindrickande hemma hos oss till alltför sen på morgonen...! Idag blev det blåbärsscones till take away-frukost och fika med bästa svennegänget efter skolan. Så det går ingen sockernöd på oss i alla fall!
 

retour à la réalité

Kategori: Allmänt

Reailty check, kan man verkligen säga att det blev idag. Men det är väl det som är charmen att man i ena stunden dricker Moët och i nästa skrubbar toaletten. Idag har vi laddat upp med så mycket vuxenpoäng att det inte är klokt då vi har städat, tvättat, storhandlat samt ringt vår hyresvärd. Imorgon ska vi även vara kulturella och gå på mitt favoritmuseum här i Paris!
 

jusqu'à laube

Kategori: Allmänt

Till gryningen. I fredags lagade jag och Mimmi en riktigt god middag och åt chèvre med fikonmarmelad på baguette till efterrätt. Sen blev det några glas vin innan vi tog metron till Showcase - en riktigt cool lokal under Pont Alexandre-bron i en nedlagd tågstation. Där mötte vi Emma & Fredrika och deras två vänner och drog sen vidare till VIP Room där vi dansade till fem på morgonen. Bästa utekvällen hittills! På lördagkvällen pallrade vi oss ut ändå och träffade Elin, Elsa och Philippa på en bar vid Odéon där man drack drinkar ur nappflaskor (hahaha). Idag har vi sovit ut, varit i Svenska kyrkan och ätit våfflor och sedan fish & chips på en american diner-inspirerad restaurang. Bra helg!
 

vendredi & samedi

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
 

chocolat chaud

Kategori: Allmänt

Varm choklad. Har lite bråttom men tänkte passa på att berätta vad vi har haft för oss sen sist. Själv har jag genomlidit en sista irriterande skoldag för att sen möta upp roomie, vandra runt i de mysiga kvarteren i Montmartre och fika på caféet där Amelie jobbade. Lagade lyxmiddag med grillad kyckling och hade en galen utekväll som ni ska få höra lite mer om sen. Idag har Mimmi varit på möte för ett barnvaktsjobb, vi har kollat in matavdelningen på Le Bon Marché och chillat i Jardin du Luxembourg.
 

nouveau téléphone

Kategori: Allmänt

Ny telefon. Igår kom äntligen paketet från Sverige med min gamla iPod och min syrras gamla mobil. Som jag hade längtat! Firade med grönsakssoppa, surdegsbaguette och ost tillsammans med trion. Idag känns det väldigt mycket som fredag eftersom det jäkla provet äntligen är gjort och all nervositet har släppt. Dessutom ska jag äta ute ikväll och sen är det bara några ynka timmar kvar till helg!
 

un petit résumé

Kategori: Allmänt

En liten resumé. I söndags, igår och idag har det varit "printemps au cinéma" här i Paris vilket innebär mycket billigare biobiljetter (bara 3,50 euro!). Så jag har passat på att se både Spring breakers med Mimmi i söndags och Oz-filmen med Georgia och hennes kompisar igår. Efter bion i söndags passade vi även på att gå ut och fira St. Patrick's Day på en irish pub nära oss och igår åt vi en så himla god middag hemma hos Elin! Lite vardagslyx sådär, men nu är det tillbaka till plugget inför provet.
 

aller au cinéma

Kategori: Allmänt

Gå på bio. Denna helg har jag känt mig på gränsen till att bli sjuk och därför druckit massor av ingefärsté och tråkigt nog stannat hemma en kväll när de andra var ute och slirade. Hur som helst har det blivit mycket häng i Bastille, som idag när vi gick på den stora marknaden (jag köpte en mango!). Mötte även upp Georgia från klassen och åt lunch. Testade tarte tatin till efterrätt och det var så gott. Ikväll ska jag och Mimmi äntligen gå på bio och se Springbreakers!
 
 
 

de bastille à st. paul

Kategori: Allmänt

 
 
 
 

café de l'industrie

Kategori: Allmänt

Café de l'industrie. Igårkväll hade jag det så himla trevligt. Blev restaurangbesök vid Bastille med Elin och Mimmi, där vi delade på en flaska rött, åt anka och beställde in ostar till efterrätt. Mätta och nöjda rullade vi hemåt vid tolvtiden och idag har vi mest bara strosat runt i Marais. Kollat på fina pärlor och ätit falafel till lunch. Ikväll ska vi äta hemma men förmodligen ut och ta en drink någonstans!
 

avec des lunettes

Kategori: Allmänt

Med glasögon. Skolan gick bättre idag, jag åt en underbart god galette till lunch, solen sken, det är fredag och ikväll ska jag äta på restaurang med två töntar som jag tycker väldigt mycket om!
 

rue de rivoli

Kategori: Allmänt

Rue de Rivoli. När man börjar halv ett försvinner förmiddagarna iväg litegrann, så det har blivit efter skolan som jag passat på att bland annat hälsa på hos Emma & Fredrika i deras fina lägenhet eller äta glass med Elin & Mimmi hemma hos oss. Eller som idag, gå på stan med Johanna! Fattade ingenting på dagens lektion och det gick så himla dåligt, så därför tröstade jag mig med en crepe, en ny kofta och ett ansiktsvatten från Sephora! Som tur är fick vi nästa prov flyttat till på torsdag, alltid något...
 

marché à chemin vert

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
 

nettoyer et laver

Kategori: Allmänt

Städa och tvätta. Det är lite sånt man kan ägna sig åt medan snön smälter bort från gatorna. Lovar att ni ska få fler soliga bilder från i lördags som plåster på såren! Idag hade jag mina två konferenser med en lång håltimme emellan. Otroligt nog upptäckte jag att Hanne från min klass i gymnasiet gick samma morgonlektion som jag, så vi bestämde oss för att luncha och tiden sprang iväg. Helt sjukt att vi varit i samma stad i över en månad och gått på samma skola utan att ha sprungit på varandra - men väldigt kul att vi faktiskt gjorde det till slut!
 

joyeux noël

Kategori: Allmänt

God jul..Idag snöar det i Paris vilket känns sådär lagom kul. Har precis ätit en jättegod frukost framför Pretty Little Liars och vill inte riktigt lämna soffan. Igår var det verkligen måndag vilket innebar att gå i skolan och storhandla på Lidl. Idag ska jag träffa Elin efter skolan för att sen möta upp Fredrika och fixa hennes mobil. Förhoppningsvis har jag min nya (gamla...) mobil på torsdag!
 

père-lachaise

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
 
 

somnolent dimanche

Kategori: Allmänt

Sleepy Sunday. Den här dagen har bara spenderats i sängen och i soffan framför en film, som det kan bli ibland! Men igår var jag ute på äventyr och besökte Père-Lachaise-kyrkogården tillsammans med Elin och Philippa. Vi åt crepes och gick vilse mellan Oscar Wildes och Prousts gravar och vädret var bara helt underbart. Kunde gå utan jacka! Av en slump sprang vi på en gullig loppmarknad i Marais och efter att ha tittat runt där litegrann köpte vi glass på Amorino och satte oss i solen på Place de Vosges. På kvällen hade jag och Mimmi mellokväll med chips och cola! Sen tog jag en drink med Valerie, Emma och Fredrika och vi gick ut och dansade på Duplex.
 

odéon

Kategori: Allmänt

Odéon. Igårkväll hade jag och Mimmi mysmiddag innan Elin kom över med lite glass till sjuklingen. Vi tog ett glas vin och åkte sen över bron för att möta upp två killkompisar till Elin och ta en drink. På vägen stöter vi av en slump på Fredrika, Emma och Emmas syster som är här på besök, så det slutade med att vi blev ett rätt stort svennegäng som drack drinkar och rödvin på en mysig liten bar.
 

elin hofmann

Kategori: Allmänt

 
Elin har börjat blogga!!! Oh, happy day - läs den här!

une journée ordinaire

Kategori: Allmänt

En vanlig dag. Skrev förut att jag ville få lite rutiner, och det kan man verkligen säga att jag fått denna vecka. Varje dag har nästan sett ut så här... Går upp vid åtta, äter frukost och dricker te. Går förbi vår fina bank på väg till bussen och tänker "godmorgon Paris", tar 85:an från Bourse över Seine. Har lektion, äter lunch i Jardin du Luxembourg med Saga & Johanna och efter sista lektionen kanske jag tar en fika, som idag med Hanbi. Åker bussen hem och köper med mig en baguette från Paul på vägen (och känner mig lite fransk bland turisterna). Tänder ljus och lagar en god middag innan jag gör läxan, hänger tvätt eller ser ett avsnitt av någon serie med Mimmi.
 

une amie malade

Kategori: Allmänt

En sjukling. Eftersom jag inte kan ta några bilder så får ni min favoritbild på Mimmi istället. Hon har blivit sjuk, stackarn, och legat nedbäddad hela dagen. Igår hade jag fonetik och två konferenser, en om gastronomi då vi fick lära oss allt värt att veta om vin och den andra om poesi & sång. Kommer ha dessa varje onsdag! Efter skolan köpte jag en isglass till roomie och nu har vi kollat Top Model och ätit bilar. 
 

rapport de police

Kategori: Allmänt

Polisanmälan. Idag har jag varit på polisstationen och anmält min mobil stulen, förhoppningsvis kan jag få lite tillbaka på försäkringen. Det har varit molnigt men riktigt varmt i Paris idag och nu framåt kvällen kändes det nästan lite magiskt när jag gick på gatorna. Gårkvällen var jättemysig då vi mötte upp Mimmis vän, hennes syster och några till som går svenska skolan på en bar i Marais. Nu har vi precis käkat en supergod middag och ska ha Made in Chelsea-maraton!
 

meilleures chaussures

Kategori: Allmänt

Bästa skorna. Idag hade jag min första fonetiklektion som tyvärr inte var lika spännande som jag trott... Hur som helst har solen skinit idag och jag, Johanna och Saga åt lunch i Jardin du Luxembourg innan vår andra lektion. Vet inte riktigt hur provet gick, men det är skönt att det är över. Nu ska vi strax gå och handla mat för veckan och ikväll ska vi träffa Mimmis kompis Gabriella. (Vi får se hur/om jag kommer fortsätta med bloggen, nu när jag inte kan ta bilder med min iphone känns det mest jobbigt.)
 

centre pompidou

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
 
 
 

une chose horrible

Kategori: Allmänt

En hemsk sak. Min mobil blev stulen i fredags. Jag har varit så himla ledsen och dessutom haft mitt första prov att plugga till så jag har mest gråtit och tragglat grammatik. Jag känner mig helt handikappad utan den, det var min kamera, klocka, alarm, kalender, musikspelare, anteckningsblock och telefon såklart. Jag och Mimmi hade käkat en jättegod middag, tagit en drink med danskarna och varit på VIP Room med Mimmis svenska vänner i kanske tjugo minuter när jag upptäckte att den var borta. Helgen har varit bra förutom det - med mellokväll hos Elin i lördags och gratis museibesök på Centre Pompidou idag med Hanbi från klassen.
 

marais

Kategori: Allmänt

Marais. Idag var vi duktiga och storstädade på förmiddagen. Efter skolan mötte jag upp Mimmi & Elin och vi gick vilse i Marais och hade det väldigt trevligt. Åt en crêpe som vanligt, på världens minsta krypin. Nu håller vi på att laga en sen middag och ikväll ska vi ut! Äntligen fredag!!!