à paris

chez paul

Kategori: Allmänt

Hos Paul. I söndags var vi på Hugos (min crush från Made in Chelsea) favoritrestaurang här i Paris och käkade middag med August och Elin. Provade sniglar till förrätt och det var faktiskt gott! Riktigt mysig kväll för övrigt. I måndags sov jag ut, sen var det danslektion i Svenska skolan och efter middagen träffades jag och Elin en snabbis vid Odéon för en kvällsfika. Idag ska jag och Mimmi göra ett nytt försök med PSG-biljetter, fika med Valerie och senare ikväll försöka ta oss till en valborgseld i fjortonde!
 

cirque bonheur

Kategori: Allmänt

Cirkus lycka. Igår möttes jag, Mimmi, Elin och Helena upp på Sir Winston vid Champs Elysées där vi tog en drink innan vi gick till Cirque Bonheur och senare Six Seven. Där fick vi gå förbi kön, ett eget bord och dansa till grym musik. Däremot missade vi Zlatan som var på klubben ett kvarter bort och samma sak i torsdags, så satans irriterande! Idag har vi varit ute vid arenan Parc de Prince för att köpa biljetter (och spana på Zlatan) men det var såklart stängt. Istället tog vi en trevlig promenad och åt glass vid Place Victor Hugo. Ikväll ska vi ut och äta vid Bastille!
 
 
 

par nuit

Kategori: Allmänt

By night. Dagens två kraftansträngningar: storhandla på Dia och en promenad fram och tillbaka till parc Monceau. Nu sminkar vi oss, sjunger med till Håkan Hellström och taggar till för ikväll ska vi ut!
 

finalement libre

Kategori: Allmänt

Äntligen fri. Nu har jag lov!!! I onsdags hade vi kvällspicnic i Tuilerierna med Elin och Philippa. I torsdags efter provet åkte jag och Mimmi till Buttes Chaumont, en konstgjord park i nittonde arrondisemanget som var så himla fin. Där la vi oss i gräset, solade, läste och åt pastasallad innan vi åkte hem till oss och drack vin med Elin. Sen blev det en liten torsdagsutgång till Glass och Carmen. På fredagen hade vi bara fika på lektionen och fick sluta tidigare. Det var grått och regnigt så jag och Mimmi beställde kinamat till middag och låg i soffan under täcket hela kvällen - så himla skönt.
 

cercle suèdois

Kategori: Allmänt

 
 
 

cours de danse

Kategori: Allmänt

Dansklass. Idag var det tillbaka till skolan igen, och med prov på torsdag och fonetik varje dag lär jag inte ha så kul förrän till helgen... Men desto roligare då eftersom jag får två veckors lov på fredag! Längtar verkligen. En sak jag inte hunnit berätta eftersom det bestämdes så fort är att jag ska börja vara danslärare på Svenska skolan en gång i veckan. Idag hade jag min första lektion och det var jättekul! Barnen är mellan sju och tio och supersöta allihopa. (Bilden är från förra SM, snart ett år sen.)
 

six sept

Kategori: Allmänt

Six Seven. Igår åkte vi till Ile Saint Louis där jag och Mimmi åt lunch på St Regis. Älskade stället! Elin mötte upp oss efter det och vi promenerade runt ön innan vi köpte Berthillon-glass, gick över bron till Cité-ön och satte oss i den lilla parken bakom Notre Dame. Solen sken, körbärsträden blommade och livet kändes helt okej! På kvällen förade vi hemma hos Valerie i deras fina lägenhet och skålade på balkongen med utsikt över Eiffel-tornet. Sen blev det champagne på Six Seven och senare VIP Room. Riktigt bra utgång! Idag hade vi pannkaksfrukost framför Made in Chelsea och på eftermiddagen träffade jag Cornelia för att kolla på hennes lägenhet och ta en kaffe i solen vid kanalen.
 

dimanche dernier

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 

ces derniers jours

Kategori: Allmänt

De senaste dagarna. Torsdagen blev en lyckad barrunda och sen sov Elin över här. På morgonen blev det en springtur (äntligen!) i Tuilerierna med Mimmi. Framåt kvällen mötte vi upp Valerie för att gå på after work på Cercle Suedois som hade världens finaste lokaler precis vid Rue de Rivoli med utsikt över hela parken. Där hängde vi på balkongen, drack champagne och sen kom även Philippa förbi. Vid nio var vi så hungriga att vi promenerade till Café Peres et Fils och åt cheeseburgare med cola - så jäkla gott. Idag ska vi till Ile Saint Louis!
 

pantheon

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 

ten belles

Kategori: Allmänt

Ten Belles. Igår var det över tjugo grader och riktigt sommarvärme. Det innebar såklart seriöst parkhäng! Jag och Georgia köpte varsin Frappuccino på Starbucks efter sista lektionen och sen hängde vi i Jardin du Luxembourg med blandade människor ända till solen gick ner. Plockmat, baguette, vin, chips och bara massa härligt folk. Idag har vi suttit i solen på Ten Belles uteservering och druckit godaste kaffet i hela Paris. Ikväll ska vi till Oberkampf och dricka öl!
 

le comptoir general

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 

le pain quotidien

Kategori: Allmänt

Det dagliga brödet. Idag gick jag och Mimmi en powerwalk i Tuilerierna på morgonen, sen åt vi en nästan lika god frukost som på bilden (den är från i lördags) och efter det åkte jag till skolan. Till lunch blev det en crepe vegetarienne och sen betade jag av hela Rue de Rivoli i jakt på lite nya vårkläder. Imorgon ska det bli 25 grader, helt sjukt underbart! Hittade hur som helst några söta toppar, nya underkläder och ballerinaskor så jag är mer än nöjd.
 

le louvre pt I

Kategori: Allmänt

 
 
 

parc monceau

Kategori: Allmänt

Parc Monceau. På söndagmorgonen vaknade vi till strålande sol och jag tog en powerwalk i Tuilerierna för att sen lägga mig på gräset och läsa ut Le Petit Prince. Äntligen! Mötte upp Mimmi lite senare på eftermiddagen och vi satte oss i Parc Monceau, käkade jordgubbar med nutella och spanade på snyggingar. Elin joinade efter en stund och vi köpte med oss sushi och promenerade ner till Seine där vi satt ända till skymningen. Magiskt var det. Idag har jag haft en sjukt soft dag i skolan, fått très bien på ytterligare ett prov (!) samt haft middagspicnic med vår sötaste granne Janina.
 

vingt-trois dégres

Kategori: Allmänt

Tjugotre grader. Sommaren har kommit utan att vänta på våren och jag har haft en grym helg! I lördagskväll lagade Mimmi och Magge en jättegod middag här hemma innan vi åkte till Montparnasse för att gå på fransk hemmafest. Hade otroligt kul och träffade en hel del gamla ansikten. Kvällen avslutades på bästa sätt med en crepe nutella och lite dans på Oz. Söndagen ska ni strax få höra om.
 

en face de l'opera

Kategori: Allmänt

Framför Operan. Mimmis kompis Magge är här och hälsar på över helgen så vi började dagen med brunch på Le Pain Quotidien. Baguette, croissanter, varm choklad, apelsinjuice och alla marmelader man kan tänka sig! Sen skildes vi åt och jag gick på lite egna äventyr vid Canal Saint Martin och i Saint Germain. Besökte Le Comptoir General som jag velat gå till jättelänge och sedan Pantheons gravutrymme. Själv tyckte jag dock första planet var bäst, så otroligt vackert där inne.
 

une coiffeuse

Kategori: Allmänt

Hårfrisör. Hur svårt kan det vara, tänkte jag i torsdags och klippte Mimmis hår. Men oroa er inte, det blev jättefräscht och fint! Igår var det fredag och vädret flippade ur så vi hade allt mellan strålande sol, regn och hagel med byte var femte minut. På kvällen kom Elin över på middag och sen gick vi och drack drinkar på La Comete i kvarteret bredvid. Ein och de andra drog vidare sen men jag kände att sängen var lite mer lockande så där hamnade jag.
 

chez nous

Kategori: Allmänt

 
 

lutter

Kategori: Allmänt

Kämpa. Igår var en dag då allt förutom att ligga i soffan kändes oändligt jobbigt. Men man får ha såna dagar ibland! Idag har jag haft skola och sen varit på Louvren med Mimmi och kollat Mona Lisa. Museet var fantastiskt fint och ni ska få se massa bilder. Efter det åkte vi och storhandlade på Dia och nu har vår murgröna Murre fått sällskap av en nyinköpt blomma som vi döpt till Rosa (de är våra bebisar).
 

haute couture

Kategori: Allmänt

Haute couture. Helgen som gått har varit den värsta sen vi kom hit och jag orkar inte skriva om den. Så - i måndags hade jag mitt tredje prov och efter det gick jag hem till Elin, åt brioche med vit choklad och kollade på Sex and the city tills Mimmi kom. Då åkte vi till Hotel de Ville för att gå på gratisutställning och titta på vackra klänningar. Igår åt vi även gratis glass från Ben & Jerry's - man kan säga att vi har anammat Ove-livet till hundra procent. Senare hade vi mysmiddag hemma innan jag tog bussen till Saint Germain och Le Crocodile där vi möttes ett gäng från klassen. Väldigt trevligt var det!
 

un resto américain

Kategori: Allmänt

En amerikansk restaurang. Igår var jag, Mimmi och Elin och drack milkshakes på HD diner, ett ställe med väldigt blå belysning. Emma & Fredrika hade tipsat om oreos/peanut butter så det var vi självklart tvungna att prova och vi dog milkshake-döden. Sen var vi så mätta att vi inte orkade någon middag. Idag hade jag planerat att plugga hela eftermiddagen men tog en fika med Johanna, Saga och Hanbi istället och nu har tiden sprungit iväg litegrann. Ikväll ska vi hur som helst träffa Felicia och hennes kompisar som är här i Paris över lovet. Äntligen helg!
 

une horloge en or

Kategori: Allmänt

En guldklocka. Igår var det dags för skola igen men det gjorde inget för det var så himla fint vårväder (+ att vi fick tillbaka förra provet och jag blev så glad och lättad för det hade gått très bien)! Promenerade nästan hela vägen hem över broarna längs Seine med en latte i handen och solen i ögonen. Idag har jag haft två konferenser och fonetik, käkat en macka med kycklingcurry, tittat på tre avsnitt av New girl och haft Mirrors på repeat. Var det någon som sa vardag?
 

très coloré

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 

à bientôt le printemps

Kategori: Allmänt

Snart vår. Efter utflykten till Eiffeltornet i söndags träffade jag Elin och gick på Marché aux fleurs. Som man hör på namnet är det en marknad för blommor men även fåglar och kaniner på söndagarna. Sen hade vi ett så himla mysigt påskfirande med köttbullar, lax, potatis, sill och ägg. Dessutom bakade Elin världens godaste kladdkaka till efterrätt! Några avsnitt Sex and the City och en sleepover senare skildes vi åt och jag tog faktiskt min första powerwalk sen jag skadade knäet i Jardin des Tuileries. Solen sken och det är knoppar på träden nu! På kvällen fick jag följa med Mimmis familj och äta på restaurang och Paris var lite magiskt som det är ibland.
 

trois seth's

Kategori: Allmänt